Corrigerend ondergoed

De afgelopen jaren is de populariteit van corrigerende ondermode, ook wel ‘shapewear’ genoemd, enorm toegenomen. Wanneer je corrigerend ondergoed draagt, staat je kleding een stuk mooier. Het silhouet wordt gladgestreken, en het verbergt ook nog eens cellulitis.

Er zijn veel verschillende soorten corrigerend ondergoed die een geschikte oplossing voor iedere figuur bieden. Of je nou een appel-, peer-, of een zandloperfiguur hebt, voor iedere vrouw is er een oplossing voor haar specifieke ‘probleemzones’ op de markt!

Sommige soorten corrigerend ondergoed zijn ontworpen om één of twee specifieke ‘probleemzones’ aan te pakken, anderen zijn gericht op het volledige silhouet.

Slimming level

Light

Als je niet op zoek bent naar speciale support, maar wel graag je probleemgebieden bedekt. Zeg dus maar vaarwel tegen knellende elastieken randjes en zichtbare ondergoed lijntjes. Ideaal voor dagelijks gebruik.

Medium

Shapers die voor een mooi, gestroomlijnd silhouet zorgen, zonder een oncomfortabel gevoel te geven. Deze shapers geven je precies genoeg steun om je de hele dag zelfverzekerd te voelen.

Super

De klassieke shapewear met extra ondersteuning voor probleemgebieden als buik en billen. Draag deze shapewear om er geweldig uit te zien in een strakke broek of mooi jurkje.

Super duper

De meest krachtige shapewear voor die ene speciale gelegenheid. Heeft het potentiaal om je gehele lichaam te transformeren.

Advies voor ieder silhouet

Appel-figuur

Het gewicht zit voornamelijk hoog op de buik en taille. Je hebt redelijk volle borsten, weinig billen en slanke benen. Je hebt geen tot weinig shaping nodig op je heupen, billen en benen. Je schouders zijn ongeveer even breed als je heupen. De voorkeur voor corrigerend ondergoed zal gaan naar stukken die je volledige buik en taille bedekken. Kies dus voor slips met een hoge taille die doorloopt tot aan de BH. Bij een corrigerende slip die net boven de navel stopt, zal de naad juist op het punt waar de meeste shaping nodig is, de taille, in de huid duwen. Ook een corrigerend hemd zal dit figuur baten.

Peer-figuur

Het gewicht zit voornamelijk op de heupen, billen en dijen zit. Je hebt een slanke taille, platte buik en smalle schouders. Als je borsten niet heel groot zijn; dan heb je eerder een zandloperfiguur. Corrigerend ondergoed met pijpjes zijn voor dit bodytype het meest geschikt, omdat deze voor een volledige shaping van de heupen, billen en dijen zorgen. Voor onder een jurk of rok is het ook mogelijk een corrigerende onderjurk te dragen. Een body of een slip zonder pijpjes zijn minder geschikt, omdat deze juist de probleemzones onbedekt laten.

Zandloper-figuur

Het zandloperfiguur is symmetrisch en goed in verhouding. Gekenmerkt door mooie rondingen: een duidelijke taille, volle borsten en ronde billen. Omdat het zandloperfiguur meestal wordt gezien als het meest ideale figuur, is er waarschijnlijk geen specifieke zone die meer geshapet moet worden dan andere zones. Het is dus afhankelijk van het outfit of er überhaupt behoefte is aan corrigerend ondergoed.

Recht

Een recht figuur heeft weinig uitgesproken rondingen. Dus geen grote borsten en geen duidelijke taille. De schouders en heupen hebben een goede verhouding. Corrigerend ondergoed zal er voornamelijk op gericht zijn om een taille te creëren Bijvoorbeeld door het dragen van een slip met een hoge taille die doorloopt tot aan de BH. Verder zijn full bodyshapers ook geschikt om het gehele silhouet te stroomlijnen.