Kerstjurkjes

Tijdens de kerstdagen willen we er natuurlijk feestelijk en op ons best uitzien. Of het nu om een kantoorpartijtje gaat of een black tie bal, het punt is om op te vallen en gezien te worden.

Maar de zoektocht naar dat perfecte kerstjurkje kan soms behoorlijk lastig zijn. Wordt het klassiek zwart? Of ga je voor een feestelijk metallic jurkje? Kies je dit jaar voor een model met pailletten of juist voor een simpelere jurk die je heel goed kan combineren met accessoires?

kerstjurkjes-in-verschillende-kleuren
Bronzen Godin

Als je van vintage glamour houdt, dan is een gouden jurk een 24-karaats investering. Brons is de rijkste kleur die de feestjurkjesmarkt te bieden heeft. Met weelderige metallic eigenschappen die fantastische zullen staan in combinatie met warmere kleuren. Kies voor schitterende bronzen pailletten, of voor een meer ingetogen look met mat gepolijst goud, of creër je look met subtiele bronzen versieringen.

Zorg dat het metalen element op het dunste deel van het lichaam valt. De lichtreflectie is een echte aandachtstrekker.

Donker en verleidelijk

Kies voor weelderige zwarte magie. Je hoeft je niet te schamen om in het klassieke kleine zwarte jurkje binnen te komen, met al zijn vleiende kwaliteiten. Een zwarte jurk heeft bovendien een groot herdraag-potentieel voor de komende jaren.

Let op: een opvallende kleur jurk of print kan direct bekend raken als ‘ah, die jurk!’ en dan kun je zo’n kledingstuk slechts een paar keer dragen.

Bright and beautiful

Val op tijdens een feestje met ‘look-at-me’ felle kleuren. Laat je inspireren door de kerstman, tomaat-rood is de kleur die op de catwalk te zien is dit jaar, of kies voor felle juweel-kleuren zoals indigo, smaragd of kobalt blauw. Kleur exhibitionisten kunnen een must-have maxi lengte jurk proberen voor een mooie top-tot-teen look in een felle kleur.

Sneeuwkoningin

Dit feest seizoen kun je schitteren met een niet-zo-subtiele glans.

Verfraaiingen, zoals kralen en discopailletten geven een extra bling. Ideaal voor het moeiteloos creëren van een complete look, zonder dat je extra aandacht hoeft te schenken aan accessoires of make-up. Of het nu in de vorm is van een glinsterende mini rok of Griekse maxi jurk, ijzige kleuren zijn fris en modern, en zijn heel goed te combneren met koele huidtinten. Draag hierbij een minimum aan sieraden en geef zo extra glans aan je jurk. Deze heeft alle feestelijke glitter je nodig zult hebben.

Een jurk kiezen

Helaas, de perfecte jurk zal niet zomaar ’s nachts in je garderobe verschijnen. Dus, op jacht naar de meest vleiende jurk die het meest vleiende effect geeft voor jouw figuur en de mindere puntjes netjes verbergt.

Hierbij een paar tips voor het kiezen van de perfecte jurk:

  • Glanzende stoffen vergroten de oppervlakte van het lichaamsdeel waarop het gedragen wordt. Gebruik dus met mate en welbewust.
  • Matte stoffen geven een slankere indruk.
  • Fluweel laat zich niet mooi fotograveren in lichtere tinten, maar kan er weelderige uitzien in juweel kleuren of zwart.
  • Drukke veters hebben een doordachte plaatsing nodig, zodat zij je figuur verbeteren, zonder de toevoeging van onnodige massa.
  • Makkelijke truien kunnen snel een trashy indruk maken, dus denk goed na bij het kiezen van het ontwerp, en draag een trui altijd met het juiste ondergoed voor een vleiender effect.
  • Accessories kunnen hetzelfde effect hebben als prints. Let op het effect dat het patroon en de ontwerp lijnen op je look hebben voordat je je keuze maakt.

Een van mijn favoriete winkels om kerstjurkjes te kopen die voldoen aan bovenstaande criteria is DressesOnly.nl. Is het jurkje toch niet goed dan kun je daar kosteloos retourneren.