Winterschoenen 2015/16

Terwijl jij begint met het plannen van je winterschoenen-garderobe, hebben wij een lijst samengesteld van de items die een must-have zijn dit jaar. Denk stijlvol en trashy tegelijkertijd, meerdere decennia mengen zich in één. Er zijn maar weinig items die een geheel nieuw uiterlijk hebben gekregen en de meeste stijlen zijn gerecycled, vernieuwd en aangepast, waarbij de focus ligt op een futuristische look.

Winter Textures

In de wereld van de schoenen gaat de overgang van zomer naar de winter dit jaar gepaard met zware materialen die een gezellige getextureerde dimensie introduceren. Grof gebreidt wol, zacht nepbont en dikke lagen fleece behouden de warmte in stijlen zoals open-teen hakken en laag uitgesneden booties.

Moderne Minimalistisch

Schoenen met een zuiverheid van vorm in hedendaagse stijl met een minimale esthetiek. Een belangrijke trend vooral voor laarzen dit jaar.De voorkeur gaat uit naar maagdelijk wit leer in zowel matte en glanzende afwerking. Met zwarte details zoals zwarte zolen en veters, terwijl de hakken zijn voorzien van een futuristisch tintje met transparante panelen.

Geïnspireerd door interieur

Schoenontwerpers hebben zich dit jaar laten inspireren door de wereld van het interieur. De invoering van een decoratieve kijk op schoenen met aandacht voor op het oppervlak en de textuur, die doet denken aan stoffering of behang en satijn glansstoffen. Sierlijke borduursels op laarzen, terwijl hakken afgewerkt worden met mooie borduurpatronen.

Puntige schoenen

Een van de grootste herfst 2016 schoen trends is het gebruik van de puntige neus. Het puntige aspect heeft een chique kant, maar de spitse neus is echt bij alle soorten schoenen te vinden, van lovertjes schoenen tot lederen pumps, Western-stijlen en futuristische ontwerpen. Het is de top trend van deze herfst en winter! Puntige neuzen en afgeronde hakken met een aantal enkelbandjes toegevoegd aan de enkellaarsjes zijn gewoon erg mooi en een geweldige keuze voor deze herfst en winter!

Grote gespen

Als je houdt van metal in elke zin van het woord, zult je het gebruik van grote gespen of gespen in het algemeen kunnen waarderen. In veel top schoenentrends voor het najaar van 2016 zien we de opkomst van grote gespen, vooral in gouden kleuren.

Draag je schoenen met sokken

Je kunt schoenen en laarzen die worden gedragen in combinatie met sokken misschien moeilijk voorstellen als een trendy stijl, maar het is een van de meest voorkomende trends deze herfst en winter. Er zijn veel ontwerpers die gebruik maken van deze bijzondere trend. We zien grote hakken, gedragen met witte sokken rond de enkels op de catwalks verschijnen als een moderne versie van onze jeugdschoenen die we droegen naar familiebijeenkomsten en feestjes.